INTERIJER LD

stari grad Korčula

Natrag
Dalje
close
1a_info foto
1b_info foto
1c_info foto

INTERIJER PALAČE LEŠIĆ DIMITRI
rekonstrukcija srednjovjekovne palače, te prenamjena u boutique hotel


TIP PROJEKTA:  direktna naruđba

KLIJENT:  Lešić-Dimitri d.o.o.

LOKACIJA:  stari grad Korčula

STATUS:  realizacija -  2008

POVRŠINA:  1035 m2


PROSTORNA ORGANIZACIJA I RAZRADA:  Zora Salopek Baletić

PROJEKTANT:  Attayut Piravinich, ISM

SURADNICI:   Andrijana Pozojević, Samira El-Majzoub, Valentina  Jakobović

GLAVNI IZVOĐAČ:  Domizgradnja d.o.o.

STOLARIJA:  Krekić d.o.o.

FOTOGRAFIJE:  Jasenko Rasol


Potpuno zapuštena, srednjovjekovna palača u starom gradu Korčuli potpuno se rekonstruira te prenamjenjuje u luksuzni boutique hotel. S obzirom da se hotel nalazi u neposrednoj blizini rodne kuće Marka Pola, uređenje svakog kata podsjeća na jednu od država kojima je putovao Polo, prema ideji Attayuta Piravinicha iz tajlandske tvrtke ISM.
Njegov tim, neopterećen tradicijom i naslijeđem, osmislio je sve interijerske detalje koji omogućavaju imaginaciji da gosta sa otoka ponese u daleke, nepoznate svjetove.
Zadatak studia matrica-arhitektura bio je da budući stanovnik palače ne zaboravi da se nalazi na Korčuli. Tim iz Hrvatske vodio je istraživačke radove i rekonstrukciju objekta, brinuo se za očuvanje svih kamenih i drvenih detalja te organizirao prostor u skladu sa originalnim duhom objekta, uz istovremeno uvođenje svih novih infrastruktura koje nikad nisu postojale u objektu a koje omogućavanju udobnosti koja je uobičajena u rezidencijama vrhunske kategorije.
Ova međukontinentalna suradnja rezultirala je udobnim, luksuznim prostorijama koje odišu prisnošću i opuštenošću, unatoč suprotnosti na koje se nalazi u svakoj prostoriji.
Dok lješkarite u velikom krevetu prekrivenom mekom svilenom posteljinom s Thailanda izvezenom grbom obitelji Lešić (koji je za potrebe hotela interpretirala dizajnerica Ira Payer prema postojećem kamenom grbu s balkona) možete se na primjer čuditi da strop iznad vas još uvijek drži stara, grubo obrađena drvena greda iz 15. stoljeća.

close
1
close
2
close
3
close
4
close
5
close
6
close
7
close
8
close
9
close
10
close
11
close
12
close
13
close
14
close
15
close
16
close
17
close
18
close
19